Episodes

All
ChatGPT tager kandidattesten, pizza-computer og russer-propaganda forklædt som Netflix-dokumentar poster

Hvis ChatGPT skulle stemme til EP-valget, ville den enten stemme på... Få svaret i denne uges Prompt, hvor vi også har sat Claude, Meta AI og Elon Musks chatbot på samme opgave. Vi vender også den største politiaktion mod et botnet til dato. En aktion, som dansk politi deltog i sammen med FBI og Europol - og hvor en uskyldig computer fra et pizzaria i Randers spiller en nøglerolle. Og så har Rusland udgivet en fake Netflix-lignende dokumentar med Tom Cruise i hovedrollen. Den skal være med til at skabe frygt og misinformation om OL i Paris til sommer. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, tech-analytiker og Henrik Moltke, DRs techkorrespondent.

55 mins
Valgflæsk-quiz, Helle Thorning og 'tomat, ost, lim' poster

Metas tilsynsråd har eksisteret i fire år og har blandt andet taget stilling til, om Donald Trump må være på Facebook. Nu har Meta besluttet at skære udgifterne til Tilsynsrådet, som har fået kritik for at arbejde alt for langsomt og være en syltekrukke, som Zuckerberg kan bruge til at fraskrive sig ansvaret for at have styr på sin platform. Vi får besøg af Helle Thorning Schmidt, der er forperson i Tilsynsrådet. Googles nye AI-søgemaskine har foreslået en bruger at putte lim på sin pizza for at give den en bedre konsistens. Den har også foreslået at spise én sten om dagen på grund af de gode mineraler og vitaminer. Vi diskuterer, hvorfor Google bliver ved med at lancere produkter, der virker helt ufærdige. Marcel har taget en quiz med om fem tech-forslag, som Socialdemokratiet har sat på dagsordenen i EP-valgkampen. Men er forslagene nye, og kan de lade sig gøre at få gennemført? Værter: Marcel Mirzaei-Fard, vært og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

54 mins
Scarlett Johansson vs. OpenAI, slut med hjemmesider og en superfake verden poster

En byge af møgsager har ramt OpenAI. Nu beskylder Scarlett Johansson selskabet for at have kopieret hendes stemme, og samtidig har en chef fra et sikkerhedsteam sagt op. Vi vender tre møgsager på stribe hos AI-kæledæggerne. Google vil gøre 'internettet' til en undermenu, mens AI'ens svar bliver default. Er det snart slut med at besøge hjemmesider i det hele taget? Vi får også besøg af Victor Riparbelli, stifter af virksomheden Synthezia med 400 ansatte i London. De laver 3D-kloner og avatarer til virksomheder. Men har vi overhovedet brug for mere syntetisk indhold, der gør os i tvivl om, hvad der er ægte og hvad der er falsk? Værter: Marcel Mirzaei-Fard, DRs techanalytiker, og Henrik Moltke, DRs techkorrespondent.

54 mins
Flirtende ChatGPT, deepfake-lov og hipsterbot poster

Spike Jonze' film 'Her' har været inspiration for OpenAIs opdatering af ChatGPT. En film, hvor hovedpersonen bliver forelsket i sin taleassistent. OpenAI vil have os til at snakke - ikke kun skrive - med ChatGPT, som snart bliver i stand til både at aflæse og udtrykke følelser. Vi gennemgår de store nyheder fra både OpenAI og Google i ugens løb. Henrik Moltkes favoritchatbot er endelig kommet til Danmark. Sprogmodellen Claude lover at være mere etisk og mindre hallucinerende. Men hvem er den for? Og så vil kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) forbyde politiske deepfakes som den, DFs Morten Messerschmidt var i vælten med for nyligt. Noget overraskende er det ophavsretten, ministeren vil tage i brug. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, DRs techanalytiker, og Henrik Moltke, DRs techkorrespondent.

54 mins
I krig med Google-søgninger, ChatGPT får arme og ben og DanskGPT 2.0 poster

Danmark vil lave sine egne chatbots, som forstår dansk kultur og sprog - og hvor der er styr på datasikkerheden. Modsat sidst, det var på tale, er målet denne gang ikke at konkurrere med ChatGPT. Men hvad er det så? OpenAI arbejder efter sigende på en vild AI-søgemaskine, der skal feje benene væk under Googles tyve års dominans på internetsøgninger. Og så får vi besøg af techjournalist Nikolaj Sonne til at tale om, hvad der sker, hvis man giver ChatGPT arme og ben i form af en humanoid robot. Gæster: Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv og Nikolaj Sonne, techjournalist. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, DRs techanalytiker og Henrik Moltke, DRs teknologikorrespondent.

54 mins
Messerschmidts deepfake, Saudi-Arabiens techmilliarder og AI's sociale slagside poster

En trussel for demokratiet eller et veloplagt debatoplæg? Morten Messerschmidt har lavet en deepfake af Mette Frederiksen, som har skabt stor forargelse. Vi taler med DF-formanden. Saudi-Arabien vil poste milliarder og atter milliarder på at blive en førernation inden for AI, og amerikanske techgiganter er fløjet ned for at få andel i pengene. Men kan de gøre det med god smag i munden? Vi diskuterer også, om kunstig intelligens har en social slagside med AI-forsker Sine Zambach. Hun kommer med 5 gode råd til forældrene, der gerne vil blive den gode AI-lektiehjælper. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, tech-analytiker og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

54 mins
Selvdiagnose, AI-trash-tv og 'Spurgt, Meta!' poster

Meta har kastet deres AI ud til folket. Den skal holde liv i Facebooksamtaler, der er gået i stå, og den har allerede proklameret, at den har et barn med handicap og i øvrigt et kamera til salg. Vi diskuterer, hvordan Meta AI kommer til at forandre vores internetsamtaler. TV-producenten TCL vil udgive verdens første spillefilm lavet med generativ AI. En romatisk komedie om et forelsket par i Paris. Resultatet er dog så dårligt, at det ligner en dødelig feberdrøm. Og så får vi besøg af Andreas Pihl, der er læge og AI-nørd. Vi diskuterer et tidsskriftsstudie, der afslører, hvor let det er at få ChatGPT og Google Gemini til at sprede sundhedsmyter. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, tech-analytiker og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

54 mins
Rejse-creep, russiske trolde og 'det værste produkt, jeg har anmeldt til dato' poster

Anmelderne har fået fingrene i det første bud på en gadget, der ved hjælp af AI kan frigøre os fra vores telefonafhængighed. Den hypede Humane AI Pin, som lover at være en slags 'second brain' for os, får dog en hård medfart. Er det dimsen, der er noget galt med, eller er det selve AI-boblen, der er ved at sprænge? Vi vender også den shitstorm, der har ramt den nye Rejsekort-app. Den kræver, at brugeren accepterer, at den kan følge ens lokation - også når appen ikke er i brug. Misinformationskampagnerne var massive ved de amerikanske valg i 2016 og 2020, men med AI i hænderne forventes det at blive endnu vildere i 2024. Vi taler med Christopher Guess, der er professionel faktatjekker hos Duke's Reporters Lab. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, tech-analytiker og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

54 mins
AI-srael, queer-bommert og indavlet kunstig intelligens poster

Den israelske hær har anvendt et - indtil nu - hemmeligholdt AI-system til at udvælge titusindvis af personer i Gaza som mål - et system med minimal menneskelig indblanding. Vi diskuterer også, hvorfor Dall-E og Midjourney tilsyneladende har meget svært ved at undgå stereotype skildringer af queerpersoner. Vores gæst er Leon Derczynski, lektor på IT-Universitetet og forsker hos Nvidia. Vi spørger ham, hvad der sker, hvis vi begynder at træne næste generations chatbots med deres egne AI-skabte data. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, tech-analytiker og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

54 mins
Stable Diffusion-implosion, Pornhubs bagmænd og OpenAIs stemmekloner poster

De har været pionerer inden for generativ AI, men nu er grundlæggeren bag Stability, som laver den populære billedgenerator Stable Diffusion, blevet sparket ud. Vi ser nærmere på kaos'et hos AI-darlingerne. OpenAI har annonceret et stemmekloningsværktøj og viser, hvordan man med en 15 sekunders lydoptagelse kan give en kvinde sin stemme tilbage, efter hun fik talevanskelligheder som følge af en hjerneskade. Og så får vi besøg af Sam Cole, techjournalist hos 404Media, som har sat sig for at dække porno/tech-industrien med de samme kritiske briller, som de store techgiganter får.

54 mins
Tiktok-forbud, sms fra Divya Das og Danmarks nye Super Pro Max-computer poster

I Kina morer man sig over hykleriet fra amerikanerne, der nu er et skridt tættere på at forbyde TikTok. Vi får de kinesiske reaktioner på denne uges største techhistorie fra Philip Roin, DRs asienkorrespondent. Henrik har fået en sms fra TV2s Divya Das, og han er dykket ned i kaninhullet for at få svar på, hvorfor hun bliver misbrugt over alt i kryptoscams på Facebook. Vi vender også Danmarks nye AI-supercomputer, som er den første af sin slags her til lands. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, vært og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

54 mins
Meta taler ud hos os, Vestagers nye tech-hammer og nyt om Altmans fyring poster

DR har sat fokus på de uhyrligheder, der pludselig popper op i børn og unges feeds på sociale medier via dokumentaren 'Alene Hjemme på Nettet'. Selvskade, lemlæstelse, halshugninger er blandt eksemplerne, og det sker bl.a. på TikTok, Snapchat og Instagram. Det er lykkedes Prompt at få Martin Ruby, politisk chef for Meta i Norden, i studiet for at diskutere, hvorfor det er så svært at få det skadelige indhold væk fra Instagram. Vi diskuterer også EU's nye Digital Markets Act, ledet af Margrethe Vestager, som skal gøre op med techgiganternes bøllemetoder. Og så er rapporten om OpenAI's tumultariske fyring af Sam Altmans kommet. Den dissekerer vi sammen med en stribe kontroversielle emails fra Elon Musk, der tidligere var en del af OpenAI. Værter: Marcel Mirzaei-Fard, tech-analytiker og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

54 mins

Ratings

Profile photo for
Your rating:

Reviews

Add a review

Be the first to leave a review for this title