Episodes

All
SÆRUDGAVE: Det fælles EU, Macron som solkonge og det danske drama poster

Corydon og Lykkeberg kunne ikke holde sig tilbage med at lave en særudgave om resultaterne efter EP-valget. De diskuterer resultaterne fra i går, og hvad man skal holde øje med den kommende tid i EU. Udsendelsen begynder på øverste trappetrin og handler om det fælles europæiske. De er enige om, at dramaet er konkret: det handler ikke om, at midten styrer Europa, men om hvilken midte der gør det - og om den kommer til at inkludere den ekstreme højrefløj. EU’s venstrefløj er ineffektiv, mener Lykkeberg, og får intet ud af dette valg. Det er Corydon enig i, og han lægger ikke skjul på, at det glæder ham. Herefter går vi et trappetrin ned og fokuserer på de forskellige lande. Corydon er meget optaget af Macron, og Lykkeberg mener, at Macron “mere og mere ligner en, som spiller solkongen i en fransk b-film”. Corydon ser den ekstreme højrefløj som problemet, mens Lykkeberg mener, at det er den neoliberalistiske midte. Til sidst kommer vi ned på jorden og hjem til Danmark. Hvordan har Socialdemokratiet det mon dagen derpå? Corydon mener, at de er “in denial”, og at aftenen mest af alt mindede om en smålighedsfestival. En festival hvor SF havde en fest, mens Søren Gade “pissede i øllen”. Lyt med!

64 mins
Bilderberg, klimamarch og EP-valg poster

Lykkeberg og Corydon taler om deres største demokratiske oplevelser. Rune Lykkeberg nævner klimamarchen, der opstod i 2019 på bagkant af skoleelevernes klimaprotester, der for alvor var gennembruddet for klimadagsordenen. Mens Lykkeberg holdt tale til klimamarchen den 2. juni, var Bjarne Corydon i Madrid til Bilderberg-konferencen, hvor meget indflydelsesrige personer mødes. Her er der uformelle og fortrolige samtaler mellem de 100 inviterede. Bjarne Corydon kan ikke afsløre, hvad der konkret blev diskuteret, men taler om oplevelsen og hvordan det foregår. De kommer også rundt om Europaparlamentsvalget på søndag, hvor de to chefredaktører er enige om at rigtig meget er på spil.

67 mins
Afslutningsdebatten i folketinget, valg i Storbritannien og det indiske valg poster

Både Lykkeberg og Corydon var på Brøndby stadion i weekenden og specielt Lykkeberg er fodboldfan helt ind i hjertet. Det fører til en snak om fodboldkultur, som de begge holder af - på godt og ondt. Herefter vender de den afslutningsdebat, som er forestående i folketinget. En debat som de to chefredaktører har helt forskellige forhold til.    I Storbritannien er der snart valg og derfor går snakken på det britiske demokrati og hvordan det kan være, at det er så rodet, når nu der er godt styr på mange andre aspekter af landet. I Indien er der også valg. Faktisk går en tiendedel af verdens befolkning til valg i denne uge og sætter deres stemme i et demokrati som Lykkeberg og Corydon både beundrer og frygter.  

69 mins
Lars Løkkes fødselsdag, arrestordre på Netanyahu og dramatisk skridt i handelskrig mellem USA og Kina poster

Inden de to chefredaktører dykker ned i store og tunge emner, runder de Corydons koncertbesøg i Stockholm, som blev til en historie i DR. Rune Lykkeberg lover, at næste gang de taler musik, så skal det handle om jazz-festivalen og ikke Taylor Swift, men det falder ikke helt i Bjarne Corydons smag: »Jeg hader jazz og har svært ved at tro på, at nogen rent faktisk kan lide det.« Herefter tegner Lykkeberg og Corydon et portræt af Lars Løkke Rasmussen, der lige er fyldt tres år. De bruger ord som »nyforelsket« og »episk forelsket« i deres signalement af Danmarks udenrigsminister, hvor tornene selvfølgelig også er med. Fra Danmark går turen videre til de to supermagter Kina og USA, hvor Biden i sidste uge kom med nye toldsatser rettet mod Kina. Og endelig runder de også arrestordren på Benjamin Netanyahu og hans forsvarsminister, Yoav Gallant samt tre Hamas-ledere. Arrestordren er udsendt på anmodning fra Den Internationale Straffedomstol (ICC).  God fornøjelse!

74 mins
The mental load, klimaforandringer og Macrons tale poster

Diskussionen om ‘the mental load’ fylder rigtig meget på de sociale medier, og i denne uge træder Rune Lykkeberg og Bjarne Corydon ind i debatten og deler deres erfaringer med usynlige arbejdsfordeling i både barndomshjemmet og i deres voksne liv. Dernæst går samtalen på, hvordan man udregner klimaforandringer og hvordan det egentlig går med klimapolitikken i Danmark.   De to chefredaktører vender også Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og en tale han har holdt om Europas fremtid. Ifølge den franske præsident er Europa truet både fra et økonomisk perspektiv, et sikkerhedspolitisk perspektiv og en trussel indefra på grund af højreskredet i Europa. Alt samme noget, som Lykkeberg og Corydon mener, at danskerne i højeste grad burde diskutere inden EU-parlamentsvalget.

68 mins
Løkkes pragmatisme og amerikansk ungdomsoprør poster

Rune Lykkeberg har interviewet udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, som for et år siden lancerede begrebet pragmatisk idealisme. Både Information og Børsen hyldede begrebet i avisernes ledere. Bjarne Corydon og Rune Lykkeberg gør status på, hvordan det er gået med pragmatisme og så runder de - med afsæt i interviewet - de store udenrigspolitiske temaer som Ukraine og Israel-Gaza.   De to chefredaktører runder også de meget store og voldsomme protester på de amerikanske campus. Lykkeberg mener, at de er blevet negligeret af de danske medier - med undtagelse af Information. Bliver det en gentagelse af ungdomsrøret i 1968 antændt af Israel-Gaza-konflikten, eller er det bare nogle unge, privilegerede mennesker, der råber højt og voldsomt?

65 mins
Maj-minder og udlændingedebatten i folketinget poster

Både Lykkeberg og Corydon har et særligt forhold til 1. maj - omend helt forskellige. For Lykkeberg bringer kampdagen varme barndomsminder om fest og glade dage. For Corydon minder det ham om hans tid som politiker i folketinget og en ualmindelig hektisk dag. De kommer også med deres bud på, hvordan partierne kan bruge 1. maj-traditionen i nutidens Danmark - og på hvad det er, der gør 1. maj-talen til noget ganske særligt.   Herefter går samtalen over i en bred snak om udlændingedebatten i Danmark. De kommer selvfølgelig forbi Frederik Vads omdiskuterede tale om ‘den tredje erkendelse’ på folketingets talerstol, og så løfter de også sløret for deres egne, personlige holdninger til både regeringens skarpe udlændingeprofil og debatten i sin store helhed.

71 mins
Taylor Swift og Kant, Iran-Israel og universitetsaftale poster

Hvem er fan af Taylor Swift, og hvem er fan Medina? Det får du svaret på i denne omgang af Lykkeberg og Corydon.    I den lidt tungere ende går chefredaktørerne i dybden med Iran-Israel. Rune Lykkeberg har en særlig interesse i Iran, da hans kone flygtede fra det iranske styre. Han forklarer hvorfor Iran, der normalt har stået på sidelinjen i konflikter, aktivt gik efter Israel, og hvordan det måske var "designed to fail".   Bjarne Cordyon ser også et skifte i Mellemøsten, hvor indenrigspolitik spiller en kæmpe rolle i konflikterne og dermed verdensordenen. Men han hæfter sig også ved, at Iran-Israel-konflikten ser ud til at deeskalere.   De kommer også rundt om amerikansk hjælp til Ukraine, universitetsaftalen og en 300-års-fødselsdag.  

65 mins
Vejen til voksenbordet i politik og Corydons møde med Mike Pence poster

I denne underholdende og tankevækkende aktualitetspodcast debatterer og analyserer Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, og Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, tidens største dagsordener – og nogle af de mindre. Børsen og Bjarne Corydon har afholdt topmøde og haft besøg af den tidligere amerikanske vicepræsident Mike Pence, den tidligere amerikanske finansminister Larry Summers og statsminister Mette Frederiksen. Bjarne Corydon var ordstyrer og Rune Lykkeberg sad på tilskuerrækkerne - i dagens afsnit lægger de ud med at diskutere deres oplevelser.  Herefter går diskussionen overgangen fra ikke-magtparti til magtparti og det, de kalder ‘det politiske voksenbord’. Herhjemme er Liberal Alliance ved at vokse sig så store, at de efterhånden kan tilegne sig en plads. Men hvilke adgangsbilletter skal man have fingre i inden man får lov til at sætte sig? Diskussionen kommer både omkring Sverige, udlændingepolitik og tidligere regeringsledere - og til sidst kan du finde ud af, hvilken sandhed om voksenbordet Rune og Bjarne hver især hvilke ønske var virkelighed. 

67 mins
Opgravning af Pusher Street, Danmarksdemokraternes CO2-rally og Forsvaret poster

I dette afsnit af Lykkeberg & Corydon kommer de to chefredaktører omkring hash på Christiania, røde pølser og fadøl i protest mod landbrugets CO2-afgift og skandalen i Forsvaret.   Lykkeberg hylder Christiania som et frihedseksperiment, der skal være plads til, mens Corydon mener, at fristaden har spillet fallit. På klimområdet diskuterer de fremtiden for en dansk klimaaftale - størstedelen af politikerne har indset der skal gøres noget, men hvad sker der, når regningen kommer på bordet - både i forhold til penge og vælgere?   De dissekerer også tilstanden i Forsvaret, hvor skandalerne nærmest har stået i kø. Er det tid til en langt hårdere politisk styring af Forsvaret?

65 mins
Krigen i Gaza og SVM-regeringens fremtid poster

I denne underholdende og tankevækkende aktualitetspodcast debatterer og analyserer Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, og Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, tidens største dagsordener – og nogle af de mindre. Rune og Bjarne er tilbage fra påskeferien og diskuterer i denne uge to af tidens største samtaleemner. Først snakker de om situationen i Gaza og giver deres syn på situationen - blandt andet afdækker de situationen omkring grænsebyen Rafah og Benjamin Netanyahus forhold til præsidentkandidaterne i USA. Herefter vender de snuden hjemad, og diskuterer den politiske situation i Danmark hvor SVM-regeringen har mistet sit indenrigspolitiske flertal. Er der flere i Venstres folketingsgruppe, der er på vej væk?  Til sidst går bølgerne højt omkring fremtidens regeringer, og de vædder om hvilken regeringskonstruktion, der er mest sandsynlig.

67 mins
TikTok, ny leder i Konservative og hollandsk regeringsdrama poster

I denne underholdende og tankevækkende aktualitetspodcast debatterer og analyserer Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, og Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, tidens største dagsordener – og nogle af de mindre.    Hvordan forholder Bjarne og Rune sig til sociale medier, og hvilke grænser sætter de i forhold til deres børn? I dette afsnit får du svaret - samt deres holdning til det store “TikTok ban”, som muligvis er på vej i USA. 
De kommer også omkring den nye situation hos Konservative, hvor Mona Juul som ny politisk leder har muligheden for at skille sig ud blandt de mange borgerlige partier.  Til sidst forholder de sig til den spektakulære politiske situation i Holland, som de sammenligner med de tendenser, de ser, gør sig gældende i andre europæiske lande. 

68 mins

Ratings

Profile photo for
Your rating:

Reviews

Add a review

Be the first to leave a review for this title