Stream, Rent, or Buy

Episode 8: Pehlwani

23min - Den indiska pehlwani-brottningen har flerhundraåriga anor. Nu tävlar kvinnor på en arena som de tidigare varit utestängda från.

Episode 7: Makepung Lampit

27min - Sporten makepung lampit är unik för Jembrana-regionen på Bali och kan liknas vid en slags dragracing. Fordonet är en vattenbuffel och banan ett vattenfyllt risfält.

Episode 6: Catch Fétiche

26min - Kongolesisk fribrottning är en uppvisning i styrka och artisteri, med ett lager av voodoomystik som gör sporten helt unik.

Episode 5: Kok Boru

31min - I Kirgizistan utövas nationalsporten kok boru, en tuff pololiknande sport där spelarna sitter till häst och använder en död get som ”boll”.

Episode 4: Roller Derby

31min - I Austin i Texas lockas rullskridskoåkare till en sport som kräver både snabbhet och fysisk styrka och som erbjuder en stöttande och inkluderande miljö: roller derby.

Episode 3: Freediving

31min - I Filippinerna är fridykning utan lufttuber ett sätt att leva för många. Det är även en krävande sport som tänjer på gränserna för vad människokroppen klarar av.

Episode 2: Highland Games

25min - Höglandsspelen i Skottland kombinerar kulturfest med fysiskt krävande grenar som sätter deltagarnas styrka på prov – bland annat stockstötning.

Episode 1: Calcio Storico

36min - Rugby möter MMA i den brutala sporten calcio storico, en traditionell sport från italienska Florens som har nästan 500 år på nacken.