Stream, Rent, or Buy

Episode 6: Idi Amin

53min - Idi Amin var diktatorn som med en kombination av populistisk charm och brutalt våld kunde ta kontroll över Uganda. Under sina åtta år vid makten byggde han upp grandiosa myter kring sig själv. Idag minns vi honom som despoten som var skyldig till hundratusentals människors död och försvinnande. Del 6 av 6.

Episode 5: Francisco Franco

53min - Francisco Franco drevs av en djupt konservativ vision med traditionella katolska ideal. Med hjälp av tortyr och mord gjorde han sig av med sina meningsmotståndare och förändrade det spanska samhället som än idag bär djupa sår från diktatorns välde. Del 5 av 6.

Episode 4: Manuel Noriega

53min - Manuel Noriega var generalen som lyckades stiga till makten utanför rampljuset. Den panamanske militären som spionerade för amerikanska CIA, blev chef för underrättelsetjänsten och till slut militärdiktator. Men till slut var det pengatvätt och droghandel som blev hans fall. Del 4 av 6.

Episode 3: Benito Mussolini

53min - Benito Mussolini ses av en del som en föregångare för 1900-talets värsta diktatorer med metoder som att indoktrinera barn och underminera rättssystemet. Han är även mannen bakom fascismen, en ideologi som skulle lägga sitt mörker över hela Europa. Del 3 av 6.

Episode 2: Saddam Hussein

53min - Saddam Hussein styrde Irak under 30 år med skoningslösa metoder. Han använde skräck och våld på ett sätt som få andra diktatorer i historien. Men han gjorde det fatala misstaget att tro att hans regim kunde erövra världen. Del 2 av 6.

Episode 1: Kim II Sung

53min - Kim Il Sung var i sin ungdom folkets frihetskämpe. Hur blev han en förtryckare? För nordkoreanerna var han en levande gud, men han skapade ett skräckvälde under sin levnadstid. Bakom myten om hans gudomlighet dolde sig en brutal ledare vars regim dödade, fängslade och torterade hundratusentals. Del 1 av 6.