Stream, Rent, or Buy

Episode 26: The Beast That Shouted 'I' at the Heart of the World

23min - Mänskliga Instrumentalitetsprojektet fortsätter. Shinji måste bestämma sig för om han ska acceptera en värld i ensamhet eller ansluta sig till de andra.

Episode 25: The Ending World

24min - Mänskliga Instrumentalitetsprojektet sätter igång och mänsklighetens själar slås samman. Eva-piloterna konfronterar sin existens medan verkligheten blir upplöst.

Episode 24: The Last Cometh

27min - Kaworu Nagisa, Femte barnet, kommer till Nerv för att ta hand om Enhet 2 istället för Asuka. Han är trevlig mot Shinji – men det är något gåtfullt med honom.

Episode 23: Tears

26min - Trots sina svårigheter blir Asuka beordrad att hjälpa Rei i en kamp mot Armisael. När hon misslyckas tar Rei till desperata åtgärder för att rädda Shinji.

Don't Be

29min - Asukas synkronisering fortsätter att sjunka, vilket hämmar hennes självförtroende. För att visa vad hon går för ignorerar hon sina order under en strid.

He Was Aware That He Was Still a Child

30min - Seele kidnappar Fuyutsuki och förhör honom om Nerv och Gendos verkliga avsikter, vilket leder till att händelser ur det förflutna avslöjas. Dessutom försvinner Ryoji.

Weaving a Story 2: Oral Stage

24min - Shinji blir ett med Enhet 1 efter att ha uppnått 400 procents synkronisering. Nerv försöker rädda honom, samtidigt som han själv har en utomkroppslig upplevelse.

Introjection

24min - Shinji är nedslagen efter striden. Han svär att aldrig sätta sig i hytten på en Eva igen och slutar på Nerv ännu en gång. Men precis när han ska åka attackerar en Ängel.

Ambivalence

24min - Enhet 3 anländer från USA, men Shinji vet fortfarande inte vem som är pilot. När Nerv testar Enhet 3 upptäcker de att en Ängel har tagit över den.

Fourth Children

24min - Nerv-2 och Eva Enhet 4 försvinner. Enhet 3 är på väg, och Gendo beordrar Ritsuko att skaffa fram en pilot till den.

Splitting of the Breast

24min - När Shinji och Enhet 1 är i strid blir de uppslukade av en växande skugga från en Ängel. I skuggan upplever Shinji något mycket märkligt.

Those Women Longed for the Touch of Others' Lips, and Thus Invited Their Kisses

24min - Shinji besöker sin mammas grav tillsammans med sin pappa för första gången på åratal. Ritsuko, Misato och Ryoji går på bröllop, och Asuka går på dejt.

Weaving a Story

24min - Seele går igenom hur Nerv och Gendo har hanterat den tredje till och med den elfte Ängeln. Samtidigt utför Ritsuko ett test där Eva-piloterna byter enheter.

Lilliputian Hitcher

24min - En Ängel infiltrerar Nerv och tar kontroll över superdatorn Magi. Ritsuko föreslår att man ska skriva ett program som tvingar Ireul att utvecklas tills den förintas.

She Said, 'Don't Make Others Suffer for Your Personal Hatred'

24min - Gendo och Fuyutsuki är på Antarktis, så Misato för befäl när en ny Ängel dyker upp ovanför jorden – redo att bomba Tokyo-3.

The Day Tokyo-3 Stood Still

24min - Tokyo-3 blir strömlöst precis när man upptäcker ytterligare en Ängel. Eva-piloterna måste ta sig in på basen från ytan medan Nerv förbereder enheterna manuellt.

Magmadiver

24min - Nerv upptäcker att det finns en Ängel i ett embryo inuti en vulkan. Asuka åker för att hämta den med Enhet 2 och utrustning som är utformad för att klara av magma.

Both of You, Dance Like You Want to Win!

24min - Asuka och Shinji tar sig an ännu en Ängel, men det är ängeln som får övertaget. Nu har de sex dagar på sig att lära sig synkroniserade rörelser för att besegra den.

Asuka Strikes!

24min - Shinji och hans vänner följer med Misato för att träffa Eva Enhet 2 och dess pilot Asuka ute till havs. Misatos gamle vän Ryoji Kaji är också ombord – med en egen agenda.

A Human Work

24min - Ritsuko berättar för Shinji om den verkliga – och hemliga – orsaken till Det andra nedslaget. Sedan tittar hon och Misato på när en konkurrent till Eva ska testas.

Kessen, Dai 3 Shin Tokyo Shi

24min - När den femte Ängeln närmar sig Nerv sätter Misato igång Operation Yashima, som går ut på att använda all ström i Japan för att slå ut Ramiel med ett positrongevär.

Rei I

24min - Rei Ayanami, pilot för Enhet 0, tycks ha återhämtat sig – men hon har inga vänner, inga uppgifter om sitt förflutna och inget intresse av att lära känna Shinji.

Hedgehog's Dilemma

24min - Shinji är sönderstressad efter den senaste striden, så han rymmer hemifrån och träffar Kensuke. När Shinji återvänder till Nerv får han en valmöjlighet av Misato.

A Transfer

24min - I skolan börjar det ryktas att Shinji är Eva-piloten, vilket hans klasskompis Toji inte tycker om. En Ängel uppenbarar sig och Shinji tvingas in i strid igen.

The Beast

24min - Efter att ha styrt Eva Enhet 1 vaknar Shinji upp på sjukhuset utan något minne av striden. Misato tycker synd om honom och låter honom flytta in hos sig.

Angel Attack

24min - År 2015 återvänder en Ängel för att attackera Tokyo-3. Misato Katsuragi tar med Shinji till Nerv-basen – som styrs av Shinjis pappa.