Stream, Rent, or Buy

Var Albert før seg selv?/Hann Alfons före sig själv?

13min - Alfons har börjat skolan och får en klasskamrat som är elak och skrämmer alla - mobbar och spelar kung. Ingen törs säga emot. Inte Alfons heller.

Albert ved voksenbordet/Alfons vid vuxenbordet

13min - Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs.

Hvem lurer Albert?/Vem lurar Alfons?

13min - Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen - och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv.

Så rart, sa Albert Åberg/Hur långt når Alfons?

13min - Alfons vill bli uppfinnare och tillsammans med Milla och Hamdi kommer han på massor av smarta uppfinningar, saker som saknas och verkligen behövs. Pappa uppmuntrar deras påhitt och tycker det är bra att de fantiserar fritt och går egna vägar.

Albert Åberg og soldatpappaen/Alfons och soldatpappan

13min - Alfons och Hamdi leker krig, men Hamdis pappa, som varit med i ett riktigt krig, säger att sådana är hemska och bara förstör.

Albert leker Einstein/Alfons leker Einstein

13min - Alfons är du där? ropar pappa, och det sätter igång en fantasifull tankeresa, som tar Alfons ner under jorden, upp i luften, in och ut ur folks tankar.

Bruk skallen! sa pappa Åberg/Skratta lagom! sa pappa Åberg

13min - Alfons kusiner kommer på besök. De tycker Alfons och Milla är barnsliga och vill inte leka med dem. Istället förstör de allt som har förberetts och det blir bråk och stök.

Hurra for pappa Åberg/Hurra för pappa Åberg!

13min - Pappa fyller år och Alfons kan inte komma på någon present. Pappa önskar sig inget och andra vuxna kan inte ge några goda råd.

Fly! sa Albert/Flyg! sa Alfons Åberg

13min - Pappa klagar på Alfons stökiga "barnslighet", själv håller han på med vuxna saker och är bara bekymrad.

Albert med styrkesekken/Alfons med styrke-säcken

13min - Alfons fantiserar om att vara kung med stor makt och med magiska krafter i en styrkesäck.

Albert sitter barnevakt/Mera monster, Alfons!

13min - Alfons Åberg sitter barnvakt åt Småtting och har tänkt sig att läsa gulliga sagor och hjälpa honom med allt. Men det blir inte alls som han har tänkt sig. Småtting "kan själv" och vill inte alls höra gulliga sagor.

Næhei! sa Albert/Näpp! sa Alfons

13min - Alfons vill inte äta middag trots att pappa, som lagat köttbullar, gör allt för att få honom till bordet. Men Alfons vägrar envist.

Usynlig, Albert Åberg/Osynligt med Alfons

13min - Pappa har precis vårstädat och förbjudit Alfons och Viktor att strö leksaker över hela lägenheten.