Episódios

Todos
WEEKEND. Oprør mod magtfuld mand. Oprørsfuldt tørklæde er tilbage poster

I Politikens weekendpodcast giver vi dig hver uge mulighed for at høre nogle af de mange artikler, Politikens journalister, anmeldere og skribenter skriver og selv læser op.  De to artikler, du kan høre i dag, er: Først læser kulturjournalist Lars Eriksen sit portræt af en indflydelsesrig kulturmand op. Det er en artikel der blandt andet handler om, hvordan en ung mands drøm, skrevet ned på en serviet på en bar for mange år siden, nu kan risikere at spænde ben for verdens mest magtfulde koncertarrangørDernæst læser kulturjournalist Johanne Lerhard sin ikonisk tørklæde på bare 8 måneder har fået et kæmpemæssigt comeback ----------------- Og husk: Artiklerne er bare nogle af de mange artikler, vi læser op, og som kan høres direkte i Politikens podcast-app, så snart de udkommer. Her kan du også sammensætte din egen playliste og tage artiklerne med på farten. Det kræver blot, at du er Politiken-abonnent. Og det kan du nemt blive ved at gå ind på politiken.dk/shop

23 mins
Særudgave: Kan forbryderen Trump blive præsident? poster

Hvad kommer det til at betyde for det amerikanske valg, at Donald J. Trump nu er en dømt forbryder? Det forklarer Jesper Thobo-Carlsen, der i årevis har dækket amerikansk politik. Det her er en særudgave af ’Lang Historie Kort’, som vi også udgiver i Du lytter til Politikens feed. Vil du have mere ’Lang Historie Kort’, kan du høre med i Politikens egen podcast-app alle hverdage klokken 15.00. Vi hører gerne fra dig, skriv til: dulyttertilpolitiken@pol.dk

6 mins
Derfor er 'Den sorte svane' den vildeste dokumentar poster

Det er Mads Brügger, der er på spil igen. Han har endnu engang sendt en muldvarp ind i en hemmelig verden med skjult kamera og mikrofon. Og denne gang bliver vi vidner til, hvordan alt fra kriminelle, voldsdømte rockertyper til en advokat fra et af landets fornemmeste advokatfirmaer hjælper hinanden med at vaske sorte penge hvide og snyde statskassen. Muldvarpen er juristen Amira Smajic, der tidligere har hjulpet folk fra den kriminelle underverden med den slags. Nu har TV 2 installeret hende på et kontor, hvor hun skal hjælpe journalisterne med at afsløre sine gamle forbrydervenner - indtil hele fortællingen tager en voldsom drejning. Dagens gæst i ’Du lytter til Politiken’ er Politikens erfarne graverjournalist John Hansen, som vi spørger, om Danmark virkelig er et tag-selv-bord for svindlere, om det er i orden at udsætte en muldvarp for åbenlys fare, og om Amira i virkeligheden snører os alle.

23 mins
Personlig træner om steroider: »Nogle giver deres kvæg de her ting – så det er derude, man er« poster

For rigtig mange danskere er det ikke længere nok at spise masser af grønkål og kylling, når de forsøger at bygge større muskler. For en række eksperter peger nu på, at steroider bliver mere og mere normale i det danske fitnessmiljø. En brik i misbruget er de personlige trænere. Hårdt pumpede mænd med titusinder af følgere på sociale medier, som ikke kun holder sig til at vejlede om kost og træning, men også giver råd om, hvordan man bruger forskellige steroider. Jeppe Laursen Brok er journalist her på Politiken, og i dagens afsnit af ’Du Lytter til Politiken’ fortæller han om, hvordan de personlige trænere er med til at udbrede misbruget, hvilke konsekvenser det kan have for dem, der benytter sig af de ulovlige midler, og ikke mindst – hvilke følger det kan have for vores samfund.

27 mins
Valg i Sydafrika: Hvad gik galt for Mandelas mirakel? poster

Det var et politisk mirakel, der gav genlyd verden rundt, da Nelson Mandela i 1990 trådte ud i friheden efter 27 års fængsel, og da han fire år senere blev valgt som Sydafrikas første sorte præsident. Apartheidstyret var slut uden borgerkrig, og nu skulle partiet ANC med Mandela i spidsen vise verden, hvordan man med Afrikas stærkeste økonomi løftede det sorte flertal ud af fattigdom og skabte reel lighed. I tre årtier har sydafrikanerne belønnet ANC for dets rolle i kampen mod apartheid ved at holde dem ved magten. Men uligheden er stadig enorm, og korruptionen tager til. I dag er der igen valg i Sydafrika, og for første gang ser ANC ud til at miste sit flertal. Hvad er det, der er gået galt i Sydafrika? Og hvordan kan miraklet fra 1990 vækkes til live igen? Det fortæller Sydafrikaekspert og lektor ved Forsvarsakademiet, Thomas Mandrup, om i dagens afsnit af ’Du Lytter til Politiken’.

26 mins
Elon Musk slår til igen. Nu med chip, der smelter menneske og maskine sammen poster

Han var lammet fra halsen og ned. Men for et par måneder siden fik Noland Arbaugh indopereret en hjernechip, der giver ham mulighed for at styre en computer. Blot med sine tanker. Det, der lyder som science-fiction, er blevet til virkelighed gennem Elon Musks virksomhed Neuralink. Men hvad er det for en verden, det skaber? Det fortæller videnskabsredaktør Lasse Foghsgaard i dette afsnit af ’Du lytter til Politiken’. 

26 mins
Hvorfor udskriver Rishi Sunak et valg, han næsten kun kan tabe? poster

I sidste uge udskrev den britiske premierminister Rishi Sunak valg. Et valg, han er så godt som sikker på at tabe. For det kommer som kulminationen på en årelang konservativ nedtur, der har ført partiet – og Storbritannien – så langt ud, at der åbenbart ikke er andre udveje. I dette afsnit af ’Du lytter til Politiken’ fortæller journalist Jesper Thobo-Carlsen om et land i krise – og hvad Labour kan gøre ved det, hvis de får magten igen. 

25 mins
WEEKEND. Fans står stadig i kø for at få hans autograf. Men ... poster

I Politikens weekendpodcast giver vi dig hver uge mulighed for at høre nogle af de mange artikler, Politikens journalister, anmeldere og skribenter skriver og selv læser op.  De tre artikler, du kan høre i dag, er: Først skal du høre hvorfor David Bateson fra Hellerup er blevet nødt til at bijobbe i Tivoli., når Emile Maarbjerg Mørk læser sin artikel om kunstig intelligens op. Derefter kan du høre Pernille Jensens anmeldelse af megastjernen Billie Eilish’ nye album. Til sidst er det Emil Bergløvs interview med en designer, der ikke bruger sine prisvindende evner på at lave smukke spisestuestole, men i stedet designer nye, smukke bud på ting, vi måske ikke vil være ved, at vi en dag kan få brug for ----------------- Og husk: Artiklerne er bare nogle af de mange artikler, vi læser op, og som kan høres direkte i Politikens podcast-app, så snart de udkommer. Her kan du også sammensætte din egen playliste og tage artiklerne med på farten. Det kræver blot, at du er Politiken-abonnent. Og det kan du nemt blive ved at gå ind på politiken.dk/shop

26 mins
Hvorfor vil Donald Trump sagsøge det danske håb på Cannes Festival? poster

Det er som om, at to vidt forskellige verdener i disse dage pludselig er ramlet sammen. På den ene side den store, glitrende gallafest for filmelskere og stjerner - Cannes Film Festival. Og på den anden side en kernefortælling på den amerikanske højrefløj. I Cannes præsenterer den iranskdanske instruktør Ali Abbasi sin spillefilm ’The Apprentice’, der bygger på Donald Trumps unge år med, hvad man roligt kan kalde, ret vilde scener. Og det giver genlyd i amerikansk politik. Politikens Kristoffer Hegnsvad er i Cannes, og i dagens afsnit af ’Du lytter til Politiken’ fortæller han om, hvordan de to verdener på hver deres måde betjener sig af skandaler, og hvordan en spillefilm om forråelsen af en usikker, ung mand måske kan hjælpe os med at forstå mennesket bag Donald Trumps maske.

18 mins
Er Ukraine ved at tabe krigen? poster

For to år siden gik vi nærmest og underholdt hinanden med, hvordan det uduelige russiske militær kørte fast og blev nedkæmpet i deres gamle, rustne materiel. Putins dage var nok talte, sagde vi dengang. For nu ville Ruslands økonomi gå i stå, og titusindvis af dræbte russiske soldater ville vende befolkningen imod ham.  Men på trods af over et dusin sanktionspakker fra vesten mod Putins Rusland buldrer krigen fortsat derudaf. Og nu er Ukraines næststørste by, Kharkiv, under tungt angreb fra russerne. Så er det på tide, at vesten forbereder sig på et ukrainsk nederlag? Dagens gæst i ’Du lytter til Politiken’ er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS, Flemming Splidsboel, der mener, at vi bør forholde os til muligheden for russisk fremgang i Ukraine.

17 mins
Politiken tog med: Skal Niels have en diagnose? poster

Aldrig før er så mange børn og unge blevet henvist til psykiatrien. Resultatet er ventetider på flere måneder. Men hvordan udreder og behandler systemet små børn for psykiske lidelser? Hvad sker der bag de lukkede døre? Og hvad ligger bag de uhyggelige tal for børn og unges mistrivsel? Politikens Anders Legarth Schmidt har dækket psykiatrien i mange år. I dagens afsnit af ’Du lytter til Politiken’ fortæller han om, hvad han så, da han fulgte livet på et psykiatrisk ambulatorium for små børn i Region Hovedstaden.

21 mins
WEEKEND.  Verdens bedste akkord? Danmarks bedste parcelhus? Årets danske metalplade? poster

I Politikens weekendpodcast giver vi dig hver uge mulighed for at høre nogle af de mange artikler, Politikens journalister, anmeldere og skribenter skriver og selv læser op.  De tre artikler, du kan høre i dag, er: Thomas Michelsens guide til intet mindre end den mest berømte akkord i hele musikhistorienKarstens Ifversens anmeldelse af et nyt byggeri, der meget vel kunne være fremtidens parcelhus. Pernille Jensens anmeldelse af det danske band Strychnos’ nye album. ----------------- Og husk: Artiklerne er bare nogle af de mange artikler, vi læser op, og som kan høres direkte i Politikens podcast-app, så snart de udkommer. Her kan du også sammensætte din egen playliste og tage artiklerne med på farten. Det kræver blot, at du er Politiken-abonnent. Og det kan du nemt blive ved at gå ind på politiken.dk/shop

19 mins

Avaliações

Foto de perfil para
Sua avaliação:

Avaliações

Adicionar uma avaliação

Seja o primeiro a avaliar este título